söndag 29 september 2013

Tvåa i Rejme-Svängen, trea i cupen - såhär gick det vägen


Då var Grupp E-cupen avslutad och det blev ett väldigt bra avslut för oss. Inför tävlingen låg vi på en fjärdeplats bland B-förarna och sjua i den totala cupen.  Vi hade en liten chans att ta tredjeplats bland B-förarna som också var målet med säsongen. Om detta skulle gå vägen var vi tvungna att bli sämst tvåa i tävlingen samtidigt som Frida inte fick bli bättre än femma. Alternativt att vi vann första sträcka och blev sämst trea och då fick inte Frida bli bättre än sexa. Som ni hör var det många faktorer som skulle spela in för att det skulle gå vägen. Men det gjorde det, men vi tar det från början.

SS 1 – Askersund publiksträcka 0,9 km
Publiksträcka i Askersund som det finns film på längre ner i Bloggen, vårt mål var att köra så snabbt som möjligt utan att riskera något. Vi nådde en femtetid i klassen 2,2 sekunder efter Max Nensén som var snabbast. Då var vi alltså tvungna att bli tvåa i tävlingen om det skulle gå vägen samtidigt som Frida inte fick bli bättre än femma.

SS1 - Publiksträckan


SS 2 – Algrena, 12,4 km
Väg som började bra men blev av dålig kvalitet efter några kilometer. Det kändes som vi fick in ett bra flyt men hade återigen en femtetid på sträckan men klättrade upp till en fjärdeplats efter två sträckor.

SS 3 – Svarthyttan 13,2 km
Skiftande karaktär på vägen men bättre än förra. Skapligt flyt rakt genom sträckan och vi hade en andratid och var uppe på en total andraplats. Vår värsta konkurrent Frida körde olyckligt av vägen och rullade. Därmed behövde vi nu komma tvåa i tävlingen för att nå en total tredjeplats i cupen.

Service – Vi hade problem med bakbromsarna igen men morfar var snabb och fixa så att vi kunde fortsätta tävlingen, med en minuts marginal hann vi ut ur servicen.

SS 4 – Tycke, 6,6 km
Fin rallyväg. Svårt att komma igång efter servicen igen men vi lyckades ta en tredjetid och dessutom utöka till tredjeplatsen.

SS 5 -  Nyckelhult , 21,0 km
Vi hade nu 15 sekunder ner till tredjeplatsen när över två mil specialsträcka skulle avverkas. Vi kände att vi ville ta i ”lagom”. Det måste varit precis det vi gjorde då vi fick en fjärde tid på sträckan, 10 sekunder efter tredjeplacerade Albinsson. Det gjorde att vi klarade andraplatsen med fem sekunders marginal efter 5,5 mil ss.

Prisutdelning


Det var en riktigt härlig känsla, riktigt roligt att sitta i bilen från målet på sista och in till målet i Askersund. Samma känsla som när vi säkrade DM och ÖÖM 2009 efter mycket strul i Marknadsnatta.

Nu är cupen avslutad och vi kan sammanfatta året med att vi lyckades med vårt mål, att komma topp tre bland B-förarna. Totalt i hela cupen slutade vi sjua. Ställningen blev följande:

B-förare:
1. Mattias Engvall
2. Niklas Albinsson
3. Robin Svensson
4. Frida Axelsson
5. Max Nensén
6. Mikael Ottosson

Totalt:
1. Mattias Ledin
2. Mattias Engvall
3. Niklas Albinsson
4. Jesper Samuelsson
5. Johan Gustavsson
6. Erik Brodin
7. Robin Svensson
8. Frida Axelsson
9. Mauritz Lindqvist
10.  Linus Lundberg

Sammanfattning av hela säsongen kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar